Traktorosboy oldala

MENÜ

                                    Dísznövények sötét vagy árnyékos irodaházba, lakásba.

 


Aglaonema :  Rákvirág
származási hely : Borneo, Fülöp-szigetek, Indonézia

45-50 cm magas növény, elviseli a kevés fényt, közepesen vízigényes , télen a szárazabb viszonyokat kedveli. Túlöntözéskor a levél besárgul. Tőosztással szaporíthatjuk.Anthurium :  Flamingóvirág

származási hely : Közép-Amerika , Dél-Afrika

45-50 cm magas növény , félárnyékos helyet,szórt fényt kedveli,  közepesen vízigényes, túlöntözéskor sárgul a levél. tőosztással szaporítjuk. 

Spathiphyllum :  Vitorlavirág

40-50 cm magas növény , tűri a sötét helyet, közepesen fényigényes, a félárnyékos helyeket kedveli . Ha a levelek foltosodnak, a levélszélek sárgulnak kevés a tápanyag. Tőosztással szaporítjuk

Sansavieria :  Tigrislevél, Anyósnyelv

származási hely :  Nyugat-Afrika

30-50 cm magas növény , közepesen fényígényes, de a közvetlen napfényt és a sötét helyeket egyaránt elviseli. Túlöntözésre érzékeny szárazságtűrő növény. Ha túlöntözzük a pangó víz hatására a gyökér és a levél rothadni kezd. tőosztással szaporítjuk.

Zamioculcas zamiifolia  :  ZZ pálma, agglegény pálma
Kelet-Afrikában honos évelő növény

50-100 cm magas, közepesen fényigényes, a tűző napot nem szereti, túlöntözésre érzékeny két öntöztés között hgyjuk kiszáradni a földet. Átültetéskor tőosztással szaporíható, tavasszal levéldugványozással is.

Dracaena marginata :  Sárkányfa (a görög női sárkány szóból)

származási hely : Afrika, Ázsia trópusi területei

50- 200 cm magas növény. A világos helyeket kedveli, de a tűző naptól óvjuk. Közepesen vízigényes, a pangó vizet nem tűri. Ha a növény az alsó leveleit elvesztette, túlságosan felkopaszodott fiatalító metszéssel visszavághatjuk a törzsét, ami idővel újra kihajt. Fejdugványról szaporíthatjuk.

Howeia forsteriana :  Kenciapálma

származási hely : Ausztrália Lord-Howe szigetek

40- 200 cm magas növény . Közepes fényigényes, az árnyékos helyeket is elviseli. Közepesen vízigényes, párásítást kedveli.

Yucca :  Jukka

származási hely : Közép- és Dél-Amerika

40- 200 cm magas növény , Fényigényes növény . Közepesen vízigényes, a pangó vizet nem tűri. Télen kéthetente öntözzük.

Dracaena fragrans : Széleslevelű sárkányfa

származási hely : Afrika, Ázsia trópusi területei

50- 200 cm magas növény. A félárnyékos helyeket is elviseli, a tűző naptól óvjuk. Közepesen vízigényes, a pangó vizet nem tűri. Ha a növény az alsó leveleit elvesztette, túlságosan felkopaszodott fiatalító metszéssel visszavághatjuk a törzsét, ami idővel újra kihajt. Fejdugványról szaporíthatjuk.

Dracaena fragrans Massangeana : Szeleslevelű sárkányfa

származási hely : Afrika, Ázsia trópusi területei

50- 200 cm magas növény. A világos helyeket kedveli, de a tűző naptól óvjuk. Közepesen vízigényes, a pangó vizet nem tűri. Ha a növény az alsó leveleit elvesztette, túlságosan felkopaszodott fiatalító metszéssel visszavághatjuk a törzsét, ami idővel újra kihajt. Fejdugványról szaporíthatjuk.Dísznövények napos, világos irodaházba lakásba

Nolina recurvata : 40-200 cm magas, közepesen fényigényes, tűri a szárazságot

Asztali nézet